• GRATIS BEZORGING
  • verzending BINNEN 48 UUR
  • Vers van de brouwer
  • uitstekend beoordeeld

Unser Aventinus Box

Wereldberoemde specialiteiten voor de échte bierliefhebber!

Inhoud:
3x 50cl Aventinus TAP 6
2x 50cl Aventinus TAP 6 Vintage 2014
2x 33cl Aventinus Eisbock TAP 9
1x 75 cl Cuvée Barrique 2016
2x 25cl Origineel Schneider Weisse Sommelierglas

  • GRATIS BEZORGING
  • verzending BINNEN 48 UUR
  • Vers van de brouwer
  • uitstekend beoordeeld

45.00

Wat maakt Unser Aventinus Box bijzonder

Dit bierpack bestaat louter uit variaties op de Schneider Weisse Aventinus TAP 6. Natuurlijk vind je dit bekroonde bier zelf ook terug in dit pack. Daarnaast hebben we de Aventinus 6 Vintage 2014 en de houtgelagerde Cuvée Barrique in dit pakket opgenomen. Uiteraard ontbreekt het kroonjuweel, de Aventinus Eisbock niet! Om lekker samen te kunnen proeven van al deze prachtige bierspecialiteiten doen wij er twee gratis biersommelierglazen bij!

Aventinus TAP 6 is een Weizen Doppelbock, een donker en rijk bier met 8,2% alcohol. Het is een krachtig Bockbier met duidelijke kenmerken van een frisse en fruitige Weizen. Dat is waarom je dit bier het hele jaar door kunt drinken. Vooral bij vleesgerechten en bij vette vis is dit bier een passende metgezel.

Aventinus Vintage

Aventinus TAP 6 is een bier dat zich qua smaak jarenlang kan ontwikkelen. Daarom legt Schneider Weisse elk jaar een gelimiteerd aantal flessen weg. Ze worden bewaard in de grottenkelder bij de brouwerij. Het bier kan dan onder perfecte omstandigheden rijpen. Er ontstaan dan aroma’s van sherry en port; er ontstaat een heel nieuw bier. Een fantastische ervaring om de Aventinus TAP 6 Vintage (2014) te proeven naast een verse Aventinus TAP 6.

Cuvée Barrique

De Cuvée Barrique is zonder overdrijven een waar kunstwerk. Dit bier is een unieke blend van Aventinus TAP 6 en Aventinus Eisbock TAP 9, die in vier verschillende wijnvaten hebben gerijpt. De brouwmeester heeft met de grootste zorg en aandacht de perfecte blend gemaakt.
De Cuvée Barrique heeft een friszure fruitige smaak vol kersen en rode bessen. Het heeft bijna een wijnachtig karakter. Dat aangevuld met de zoete tonen van karamel en mout en de vanille-tonen die het hout aan het bier meegeeft, maken dit een zeer complex en gelaagd bier voor de echte levensgenieters.

Aventinus Eisbock TAP 9

Het kroonjuweel van de brouwerij is de Aventinus Eisbock TAP 9. Dit bier is volgens een aloud procedé gemaakt en zit zo vol smaak; dat is nauwelijks te omschrijven. In de brouwerij wordt een grote tank met Aventinus TAP 6 in de vriescel gezet. Daar krijgt het de tijd om rustig te bevriezen tot een grote klomp Aventinus-ijs. Dan wordt het ijs langzaam ontdooit. De alcohol ontdooit het eerst en neemt de smaakstoffen mee. Als circa een derde is ontdooit wordt het proces stopgezet. Het ontdooide deel is een krachtig concentraat van de Aventinus TAP 6. Dit is een bijzondere bierspecialiteit, die je moet proeven!

 

 

Nix 18

Ben je 18 jaar of ouder?

Speciaalbieren kopen? Dat mag alleen als je 18 jaar of ouder bent. Aan minderjarigen willen (en mogen) wij geen bier verkopen.