UNSER AVENTINUS BOX

Wereldberoemde specialiteiten voor de échte bierliefhebber!

Inhoud:
3x 50cl Aventinus TAP 6 – fles
3x 50cl Aventinus TAP 6 – blik
3x 50cl Aventinus TAP 6 Vintage
3x 33cl Aventinus Eisbock TAP 9

35.50

Wat maakt UNSER AVENTINUS BOX bijzonder

Dit bierpack bestaat louter uit variaties op de Schneider Weisse Aventinus TAP 6. Natuurlijk vind je dit bekroonde bier zelf ook terug in dit pack. Daarnaast hebben we drie flessen Aventinus 6 Vintage in dit pakket opgenomen, zodat je kunt proeven wat rijping met dt prachtige bier doet. Uiteraard ontbreekt het kroonjuweel, de Aventinus Eisbock niet!

Aventinus TAP 6 is een Weizen Doppelbock, een donker en rijk bier met 8,2% alcohol. Het is een krachtig Bockbier met duidelijke kenmerken van een frisse en fruitige Weizen. Dat is waarom je dit bier het hele jaar door kunt drinken. Vooral bij vleesgerechten en bij vette vis is dit bier een passende metgezel.

Aventinus Vintage

Aventinus TAP 6 is een bier dat zich qua smaak jarenlang kan ontwikkelen. Daarom legt Schneider Weisse elk jaar een gelimiteerd aantal flessen weg. Ze worden bewaard in de grottenkelder bij de brouwerij. Het bier kan dan onder perfecte omstandigheden rijpen. Er ontstaan dan aroma’s van sherry en port; er ontstaat een heel nieuw bier. Een fantastische ervaring om de Aventinus TAP 6 Vintage te proeven naast een verse Aventinus TAP 6 in zowel fles als blik.

Aventinus Eisbock TAP 9

Het kroonjuweel van de brouwerij is de Aventinus Eisbock TAP 9. Dit bier is volgens een aloud procedé gemaakt en zit zo vol smaak; dat is nauwelijks te omschrijven. In de brouwerij wordt een grote tank met Aventinus TAP 6 in de vriescel gezet. Daar krijgt het de tijd om rustig te bevriezen tot een grote klomp Aventinus-ijs. Dan wordt het ijs langzaam ontdooid. De alcohol ontdooit het eerst en neemt de smaakstoffen mee. Als circa een derde is ontdooid wordt het proces stopgezet. Het ontdooide deel is een krachtig concentraat van de Aventinus TAP 6. Dit is een bijzondere bierspecialiteit, die je moet proeven!

 

 

Nix 18

Ben je 18 jaar of ouder?

Speciaalbieren kopen? Dat mag alleen als je 18 jaar of ouder bent. Aan minderjarigen willen (en mogen) wij geen bier verkopen.