Goud voor Schneider Weisse Aventinus TAP 6

Goud-Aventinus

Schneider Weisse Aventinus TAP 6 heeft een gouden medaille gewonnen tijdens de European Beer Star 2020. Het is niet voor het eerst dat deze populaire Weizen Doppelbock onderscheiden wordt met goud.

De European Beer Star is een van de meest prestigieuze competities ter wereld. Er worden rond de 2500 bieren beoordeeld uit meer dan twintig landen. De jury bestaat uit een internationaal gezelschap van onafhankelijke bierdeskundigen, sommeliers en meesterbrouwers.

Impuls

De gouden medaille is met gejuich ontvangen bij de Duitse familiebrouwerij in Kelheim. Ook Maarten Tegenbosch van Schneider Weisse Nederland toostte bij het horen van dit goede nieuws. “Een gouden medaille tijdens de European Beer Star geeft een geweldige impuls. Als je hier als winnaar uit de bus komt, kan niemand betwisten dat je tot de beste bieren ter wereld behoort.”

Vloeibaar brood

Schneider Weisse Aventinus TAP 6 is de oudste Weizen Doppelbock ter wereld. Het bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de vastentijd. Met 8,2% is dit een ‘voedzaam bier’ dat gezien werd als vloeibaar brood. Het donkerkleurige bier wordt inmiddels het hele jaar gedronken, zeker ook in de herfst en winter.

Gulle smaak

De smaak van de Schneider Weisse Aventinus is rijk. Aroma’s van karamel, blauwe pruimen en banaan geven een volle smaak. De tarwe in deze donkere Weizen zorgt voor een uitstekende doordrinkbaarheid. De volle, gulle smaak, de robuustheid en tegelijkertijd die doordrinkbaarheid geven dit bier zijn unieke karakter. De gediplomeerde bierkenners van de Bierista Community met meer dan 7000 leden waarderen dit meer met liefst een 8,2, waarmee de gouden status ook hier wordt bevestigd.

Beste van Twente

Afgelopen weekend werd Schneider Weisse Aventinus TAP 6 ook al bekroond tot Beste Bockbier van Twente. Slijterij Mitra Voortman liet een deskundige jury ruim 50 bockbieren proeven. Schneider Weisse Aventinus TAP 6 kwam als beste uit de bus. Op de tweede plaats eindigde Schneider Weisse Aventinus Eisbock. Deze geconcentreerde variant heeft 12% alcohol en heeft nog intensere aroma’s van karamel, gedroogd fruit en marsepein.

Schneider Weisse Aventinus TAP 6 is verkrijgbaar in blik en op fles en fust. Onder meer Mitra Slijterijen hebben dit bier vast in het assortiment, evenals de Helle Weisse TAP 1 en het vlaggenschip van de familiebrouwerij, Schneider Weisse Original TAP 7.

Deel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Meer artikelen

Aventinus Doppelbock

Bockbier het hele jaar door!

Oktober is de maand van het Bockbier. Ooit hebben de brouwers van Nederland afgesproken dat de eerste maandag het nieuwe Bockbier gelanceerd wordt. Ondanks verwoede

Bestel hier jouw Schneider Weisse

Nix 18

Ben je 18 jaar of ouder?

Speciaalbieren kopen? Dat mag alleen als je 18 jaar of ouder bent. Aan minderjarigen willen (en mogen) wij geen bier verkopen.