AVENTINUS TAP 6

Aventinus TAP 6 is wereldwijd een populair en zeer gewaardeerd bier. Deze Weizen Doppelbock veroverde talloze medailles en wordt vooral geroemd vanwege zijn intense fruitige aroma’s met gedroogd fruit en blauwe pruimen.

Inhoud:
12x 50cl Aventinus TAP 6

32.75

Wat maakt AVENTINUS TAP 6 bijzonder

Aventinus TAP 6 is een wereldberoemd bier vanwege zijn bijzondere karakter. Het is een donkere Weizen Doppelbock van 8,2%. Natuurlijk heeft dit bier intense aroma’s van gebrande mout en karamel. De andere kant is verrassend, de Aventinus TAP 6 is ook een fris en doordrinkbaar bier met fruitige aroma’s van gedroogd fruit en blauwe pruimen.

Aventinus TAP 6 is de oudste Weizen Doppelbock ter wereld. Het werd oorspronkelijk gedronken in de vastentijd. Je kent vast wel het gezegde dat een glas bier gelijk staat aan twee boterhammen met kaas. Dat heeft met die periode te maken.

Aan deze Weizen Doppelbock zitten tal van tradities vast. Zo wordt jaarlijks in het voorjaar in Kelheim het Aventinusfest gehouden. Dan wordt er een toost uitgebracht op de heilige Aventinus. Tegenwoordig geldt de Aventinus TAP 6 – naast de Original TAP 7 – als het meest populaire bier van Schneider Weisse. En dat drink je natuurlijk niet alleen in het voorjaar …

Internationale onderscheidingen:

Karakteristieken: AVENTINUS TAP 6

TAP 6 – AVENTINUS
8.2% alcohol
Gerstemout, Tarwemout
Herkules
Open vergisting, Hergisting op fles
Niet gefilterd, Niet gepasteuriseerd
16 IBU
7g/l koolzuur
18.5% stamwortgehalte
Bierista Review: 8.2
Laatst gecontroleerd: 17/08/2020
Nix 18

Ben je 18 jaar of ouder?

Speciaalbieren kopen? Dat mag alleen als je 18 jaar of ouder bent. Aan minderjarigen willen (en mogen) wij geen bier verkopen.